Tupperware

Tupperware is de merknaam van een productlijn van voornamelijk kunststofproducten voor huishoudelijk gebruik. Tupperwareproducten worden geproduceerd door de firma Tupperware Brands Corporation, een multinational met vestigingen over de hele wereld. De Tupperwarefabriek voor de Benelux-landen bevindt zich in Aalst.
Tupperware werd ontwikkeld in 1946 door Earl Tupper in de Verenigde Staten. Het betrof kunststof bakjes waarin voedsel luchtdicht kon worden bewaard.
De firma Tupperware gebruikte als verkoopstrategie huisvrouwenbijeenkomsten ten huize van een van hen, de zogenaamde tupperwareparty. Dit is een vorm van multi-level marketing. Brownie Wise (1913-1992), een voormalig verkoopagente, ontwikkelde deze strategie. Begin jaren 1950 nam de verkoop en populariteit enorm toe. In 1958 werd Wise ontslagen door Earl Tupper vanwege een meningsverschil over de bedrijfsactiviteiten.
Tupperware breidde in de jaren 1960 de activiteiten uit naar Europa en vervolgens over de rest van de wereld. Tupperware wordt anno 2016 verkocht in bijna 100 landen. Tupperware Nederland heeft op 26 februari 2021 bekend gemaakt dat de verkoop per 1 maart 2021 stopt en ook zal stoppen met de Tupperwareparty's.

© 2012 - 2022 Bananendoos - Online Kringloopwinkel | sitemap | rss